Toimitusjohtajankatsaus: Uutta tarjoomaa ja back to basics –trendin jatkumoa

Vaikka teknologiahypekäyrällä eletäänkin kiivasta vaihetta, ihmiset ovat edelleen kaiken keskiössä. Senpä vuoksi panostamme merkittävästi ihmisten välisen kommunikaation ja keskinäistä ymmärrystä kasvattavien menetelmien tarjoamiseen.

Kevään 2024 työt on nyt tehty, lomat vietetty ja loppuvuoden urakka aluillaan.

Näyttää, että ”back to basics” -trendi jatkuu. Vaikka elämme merkittävän teknologisen harppauksen (=tekoäly) pyörteissä, näyttäytyy se organisaatioiden arjessa vasta orastavana uteliaisuutena uusiin mahdollisuuksiin. Toki jokainen organisaatio miettii kuumeisesti käyttötapauksia, joiden avulla saisivat lunastettua itselleen hyödyn, mutta palveluita tuottavien ihmisten jokapäiväiseen työhön vaikutukset ovat toistaiseksi olleet kosmeettisia, joskin lupaavia. Ihmiset ovat edelleen keskiössä ja heidän yhteispelinsä toimivuus sekä laadukas palvelujohtaminen erottelee menestyvät organisaatiot muista.

Keväällä 2024 Justinin toimeksiannot kytkeytyivät laadun ja tietoturvan sekä tuottavuuden ja  kustannustehokkuuden parantamiseen. Teimme kevään aikana töitä 40 toimeksiannossa ja asiakkaiden palautteiden suositteluindeksi NPS oli tällä kertaa 81. Kevätkauden asiakkuutemme toimivat IT-palveluissa, finanssisektorilla, teollisuudessa, kuluttajatuotteissa sekä koulutusalalla.

Tyypillistä alallemme ovat tiukat salassapitosopimukset, mutta onneksi saan tällä kertaa kertoa nimen kera muutamista uusista asiakkuuksistamme:

  • Tiera Oy valitsi Justinin palvelujohtamisen kehittämisen palvelusopimustoimittajaksi.
    Lue tiedote >>täältä.
  • 2M-IT valitsi Justinin ServiceNow arkkitehtuurikonsultoinnin puitesopimustoimittajaksi.
    Lue tiedote >>täältä.

Laatu, tietoturva, tuottavuus ja kustannustehokkuus

Uskon, että syksyn ja seuraavankin vuoden aikana toimeksiantomme tulevat liittymään vahvasti organisaatioiden perustavanlaatuisen tekemisen kehittämiseen. Laadun ja tietoturvan sekä tuottavuuden ja kustannustehokkuuden parantuminen on asiakkaidemme prioriteettilistan kärjessä jatkossakin. Meidän toimeksiantojemme näkökulmasta nämä prioriteetit tulevat realisoitumaan muun muassa seuraavasti:

  • Palveluiden uudelleen järjestely: asiakasymmärryksen kasvattaminen, palvelumuotoilu, palvelutarjooman määritys, palveluiden paketointi
  • Tiedonhallinnan kehittäminen: CMDB ja palveluomaisuuden- ja konfiguraationhallinta, palvelusalkku- ja palveluluettelo, kriittisten ja olennaisten palveluiden kuvaaminen (ref. erilaiset viranomaissäädökset, kuten NIS2)
  • Palveluautomaation lisääminen: työnkulkujen virtaviivaistaminen, prosessi-, järjestelmä- ja integraatioarkkitehtuurin kehittäminen, prosessisuunnittelu
  • Muutoksen kätilöinti: mikään yllä kuvatuista asioista ei tule toimimaan, ellei organisaatioita ja sen ihmisiä saada mukaan. Kartoitamme, arvioimme, koulutamme, fasilitoimme, opastamme, johdamme.

Kuten yllä kirjoitin, vaikka teknologiahypekäyrällä eletäänkin kiivasta vaihetta, ihmiset ovat edelleen kaiken keskiössä. Senpä vuoksi panostamme merkittävästi ihmisten välisen kommunikaation ja keskinäistä ymmärrystä kasvattavien menetelmien tarjoamiseen. Kehitimme ja pilotoimme keväällä uusinta uutta ja syksyn tulleen palvelukattaukseemme tulee vanhojen jo hyviksi havaittujen konstien lisäksi kaksi uutta palasta: Prosessipäällikkö Bootcamp – ja Käytännön Palvelunhallintatoimisto (SMO) -koulutukset. Niistä löydät lisää tietoa alta.

Mitä muuta keväällä tapahtui?  Paljonkin silppua ja sälää, mutta yllä kertomieni lisäksi:

Näihin tunnelmiin päätän tämän puolivuosittaisen katsaukseni. Oikein mukavaa syksyä ja pidetään jaksamisestamme huolta!

Lisätietoja ja lukuja

PROSESSIPÄÄLLIKKÖ BOOTCAMP: Tämä yksipäiväinen koulutus syntyi havainnosta, että prosessijohtamisen taso organisaatioissa vaihtelee ja perustuu monesti yksittäisten henkilöiden osaamiseen ja persoonaan. Ongelma ei ole niinkään siinä, etteikö ITIL-kurssien jälkeen ymmärrettäisi itse prosessien sisältöä ja tarkoitusta, vaan siitä, että hyvä prosessijohtaminen vaatii paljon yhteisiä käytäntöjä, yksityiskohtien sopimista, kommunikaatiota sekä sidosryhmien välisen ymmärryksen kasvattamista. Lue lisää

KÄYTÄNNÖN PALVELUNHALLINTATOIMISTO (SMO): Olemme huomanneet, että SMO termiin liittyy organisaatioissa monia epäselvyyksiä ja jopa väärinkäsityksiä. Tämä johtuu paljolti siitä, ettei SMO:lle ole yhtä kaiken kattavaa määritystä vaan sen vastuut ja rajaus riippuvat käyttöönottavasta organisaatiosta ja tavoiteltavista hyödyistä. Koulutus pureutuu käytännönläheisesti työkaluihin ja menetelmiin, joilla voi luoda ja hallita tehokasta organisaation lähtökohdista rakennettua Palvelunhallintatoimistoa. Näitä oppeja voi suoraan soveltaa kukin omassa organisaatiossaan. Lue lisää



Julkaistu 28.08.2024

Jani Palmu

CEO | Co-Founder | Myynti jani.palmu@justin.fi +358 40 534 7516 Lue henkilöesittely

Aiheeseen liittyvää sisältöä