“Nyt on takana reilu pari kuukautta Justinilla, ja olen tykännyt kovasti.”

“En näe itseäni konsulttina”, oli Katin ensireaktio työmahdollisuuteen Justinilla. Rekryprosessiin kuuluvat keskustelut mahdollisten tulevien kollegojen kanssa käänsivät kuitenkin kelkan, ja nyt Kati on auttanut asiakkaita #paremmanpalvelun parissa parin kuukauden ajan.

Hei, olen Kati, ja aloitin työt Justinilla elokuussa. Edellisessä työpaikassa oli vierähtänyt kymmenen antoisaa vuotta monipuolisten työtehtävien ja mahtavien työkavereiden kanssa. Yrityksessä tapahtuvien suurten muutosten keskellä aloin kuitenkin pohtia, että nyt voisi olla oikea hetki omalle muutokselle ja mahdollisuus miettiä uusia haasteita työuralla. Keväällä tein päätöksen irtisanoutumisesta. Suunnitelmissa oli pitkä kesäloma, jotta voisin rauhassa miettiä seuraavia askeleitani ja valmistautua uuteen vaiheeseen urallani.

Justin oli minulle entuudestaan tuttu yritys, sillä olimme tehneet yhteistyötä useamman vuoden ajan edellisessä roolissani. Itsellä oli vahva arvostus Justinin tekemiseen ja ammattitaitoon. Keväällä tapasin Janin eräässä tapahtumassa. Yhteisellä lounalla juteltiin mukavia ja ohimennen kerroin myös irtisanoutuneeni silloisesta tehtävästäni. Muutaman viikon päästä Jani soitteli ja kyseli, olisinko mahdollisesti kiinnostunut Justinista työnantajana. Ensimmäinen kommenttini taisi olla, että en näe itseäni konsulttina – yli 20 vuotta olin toiminut asiakaspuolen rooleissa, enkä osannut kuvitella itseäni toiselle puolella pöytää. Jani kuitenkin ehdotti, että pohtisin asiaa ja tapaisin muutaman justinlaisen, jotka voisivat kertoa tarkemmin työn sisällöstä ja yrityksestä. Päädyinkin keskustelemaan kolmen työntekijän kanssa, ja he kertoivat erilaisista toimeksiannoista, joissa ovat olleet mukana, yrityksestä ja sen arvoista sekä työn hyvistä ja huonoista puolista. Näiden keskustelujen myötä ajatus alkoi muuttua. Justinin arvot, itsensä kehittämiseen panostaminen ja kiinnostavat työtehtävät nousivat keskeisiksi tekijöiksi, jotka saivat minut vakuuttumaan, että tätä mahdollisuutta ei kannata jättää väliin 

Rekrytointiprosessista jäi erittäin positiivinen kuva, ja mielestäni nämä keskustelut mahdollisten tulevien kollegoiden kanssa antoivat paljon ja auttoivat hälventämään omia epävarmuuksiani ja vähäistä tietämystäni konsulttityöstä, mikä teki päätöksenteosta huomattavasti helpompaa. 

Loppujen lopuksi pidin reilun kahden kuukauden kesäloman, ja kun elokuussa aloitin työt, olin innostunut päästessäni oppimaan uusia asioita ja auttamaan asiakkaita käytännön ratkaisuilla.

Nyt on takana reilu pari kuukautta Justinilla, ja olen tykännyt kovasti. Aikaa on varattu oman osaamisen ja itsensä kehittämiseen, ja tiimistä löytyy valtavasti monipuolista asiantuntemusta, jonka avulla saan jatkuvasti tukea ja oppia omaan työhöni. Justinilla tulen toimimaan monipuolisissa tehtävissä, kuten palveluiden ja ratkaisujen kehittämisessä ja edistämisessä, muutosprojekteissa sekä palvelunhallinnan parissa. Tavoitteeni on kehittää entistä parempia palveluja asiakkaille ja varmistaa, että ratkaisut tukevat heidän liiketoimintaansa parhaalla mahdollisella tavalla.  

Vapaa-ajalla rentoudun metsälenkkien ja äänikirjojen parissa. Vapaahtoistyö sotilaskodissa tuo mukavaa vastapainoa tietotyölle ja ruudun ääressä istumiselle sekä saa aikaan hyvän mielen. 

Tsekkaa myös Katin profiili >>täällä

Haluatko Katille kollegaksi? Katso avoimet työpaikkamme >>täältä.

Julkaistu 21.10.2024

Aiheeseen liittyvää sisältöä