”TYKÄSTYIN TALOON, IHMISIIN JA LUJAAN OSAAMISEEN”

Jani Jaatinen aloitti Justinilla johtavan konsultin-nimikkeellä toukokuun alussa. Millaisen vahvistuksen Justin sai tiimiinsä, ja mitä johtavan konsultin rooliin oikein kuuluu?

IT-alalle Jani tuli vuosituhannen vaihteessa, kun kahdeksasta neljään -arki alkoi tuntua silloisen yrittäjän aikatauluja sopivammalta ja houkuttelevammalta lapsiperhearkeen. Nollia ja ykkösiä Jani oli harrastanut pienestä pitäen.

Vuosituhannen vaihteessa alkoi pitkä ura palvelunhallinnan ja asiakkuuksien parissa  isoissa IT-taloissa.  Palvelutoimittajuutta seuraava askel oli IT operating model -konsultointi ja asiakkaiden tuki, miten IT-palveluja voi kehittää ja ulkoistaa. 2018 siirryin asiakkaan saappaisiin rakentamaan globaalia IT-toimintamallia, sisältäen palvelunhallintaa, portfolionhallintaa ja IT governancea. Kuvioon kuului lopulta myös globaalin tiimin vetovastuu ja ServiceNow-alustan omistajuus.

Janin IT-työuraan on siis ehtinyt kuulua palvelutoimittajan, konsultin ja asiakkaan roolit.  Jokaisella roolilla on omat hyvät puolensa. Toimittajan, konsultin ja ’asiakkaan’ näkökulmat ovat ’same, same, but different’ – saman hiekkalaatikon eri kulmia.

Palvelutoimittajana näki hyödyt selkeästi, mutta usein ihmetteli miksi esimerkiksi hankintapäätöksissä kesti kauan. Asiakkaan roolissa toimiessa taas alkoi nähdä sisäisen päätöksenteon haasteita ja syitä palvelun ostamispäätöksen hitaudelle.”  

Monipuolisen kokemuksen jälkeen ei kuitenkaan ollut hankala keksiä seuraavaa siirtymää, kun tilaisuus tuli eteen.

“Olin itse Justinin asiakkaana useita vuosia. Justin veti silloisessa työpaikassani loistavia transformaation suunnittelupalavereita ja prosessikehittämiseen liittyvää konsultaatiota. Tykästyin taloon, ihmisiin ja lujaan osaamiseen. Tämä urahyppäys ei ollut vaikea tehdä, kun mahdollisuus aukesi”, Jani naurahtaa.

Jani kertoo innostuneesti olevansa uuden äärellä. Fiilis Justinista on vain vahvistunut, kun on päässyt tutustumaan kondensoidun osaamiseen justineereihin. Asiakasprojekteissa hän on jo tiiviisti mukana. Tekninen tarjooma on uutta, sillä kokemuspohja on enemmän direktoraattitasoa, kuten hän kuvaa.

Johtotason rajapintaa on vaikea lähteä kontaktoimaan teknisellä kärjellä – hyödyt on se, josta pitää aloittaa. Transformaatiokonsultointi, hallinnollinen konsultaatio tai senior advisor -tason tuki voisi olla uusi kulma, johon kokemuksellani ja osaamisellani olisi annettavaa, Jani pohtii.

“Asiakastyö, oma asiakaskunta, jossa on tarpeeksi paljon tekemistä, on se mieluisin työsarka. Olla asiakkaan iholla ja nähdä, kuinka meidän tekeminen parantaa asiakkaan IT-toimintaa, kustannustehokkuutta ja liiketoimintaa.”

Harrastuksista ja työn vastapainosta kysyttäessä Jani vastaa:

“Olen maalla asuva neljän lapsen isä. Se lause pitää sisällään kaiken vapaa-ajan ja harrastuksen.”

Perhe-elämän ohella Jani tekee metsätöitä ja tykkää kalastaa. Lisäksi hän käy kuntosalilla ja ajelee moottoripyörällään.

Lue myös Janin henkilöesittely >>täällä

Haluatko Janille kollegaksi? Katso avoimet työpaikkamme >>täältä.

Julkaistu 29.08.2024

Aiheeseen liittyvää sisältöä